Для упакування масложирових продуктів застосовують, як правило, упаковку типу Doy-pack (стоячі пакети) або Flow-pack.

Дана група продуктів містить у своєму складі достатньо агресивні з хімічної точки зору компоненти (оцтова і лимонна кислоти, рослинні масла і жири). У зв’язку з цим, гнучка упаковка повинна володіти стійкістю до дії цих сполук.

Досить легка окислюваність жирів киснем повітря зумовлює застосування матеріалів, що володіють низькою газопроникністю.

Продукти на основі томатної пасти (соуси, кетчупи) ще більш чутливі до впливу навколишнього середовища, тому необхідно застосовувати додатковий бар’єрний матеріал в упаковці. А оскільки продукти фасуються в гарячому вигляді, упаковка також повинна витримувати високі теплові навантаження.

Завдяки впровадженню нових сучасних технологій сьогодні наша компанія має можливість запропонувати високотехнологічний пакувальний матеріал, що відповідає найвищим вимогам Споживача.

Композиція: ПЕТФ пр. / ПЕ білий

Найбільш поширена композиція для упаковки рідких і пастоподібних жиросодержащих продуктів.

ПЕТФ плівка забезпечує:

– Бар’єр щодо газопроникності;

– Бар’єр щодо жиропроникненості.
Внутрішній шар з ПЕ плівки забезпечує:

– Відмінну герметичність;

– Морозостійкість;

– Формостійкість упаковки;

– Відмінну засвоюваність на фасувальному обладнанні.

Для того, щоб дати можливість Покупцеві візуально оцінити привабливість упакованого продукту можливе застосування прозорої ПЕ плівки, проте в даному випадку для виключення негативного впливу сонячного випромінювання на продукт застосовуються ПЕТФ плівки зі спеціальними покриттями.

Композиція: ПЕТФ пр. / Фольга Al / ПЕ («триплекс»)

– «Триплекс» на основі алюмінієвої фольги – це стійкий матеріал щодо впливу температур до 105 °С (пастеризація), що забезпечує стійкість упаковки при гарячому фасуванні;

– Володіє високою міцністю і герметичністю зварного шва;

– Забезпечує високі бар’єрні властивості щодо газопроникності, вологостійкості і сторонніх запахів, захист від сонячного світла, а, отже, забезпечує більш тривале зберігання упакованого продукту;

– Володіє високою міцністю, жорсткістю і стійкістю до проколу;

– Може застосовуватися в якості асептичної упаковки;

– Володіє стабільною формою упаковки.