М’ясні і рибні вироби, напівфабрикати, «крабові» палички, пельмені, фрукти і овочі, морозиво тощо.

Висока морозостійкість матеріалів та їх зварних швів – одна з основних якостей, якими має володіти упаковка для заморожених продуктів. Більшість заморожених продуктів мають гострі краї, тому велика увага приділяється такій властивості упаковки, як стійкість до проколу. Крім цього, пакувальний матеріал повинен мати певний набір бар’єрних властивостей (наприклад, упаковка для рибних продуктів повинна мати властивість – не пропускати запахи в зовнішнє середовище).

Найбільш широке застосування для упаковки даної групи продуктів здобули одно- та двошарові плівки.

ПЕ плівки, ПЕ / ПЕ плівки (у рулонах або готових пакетах)

Коекструдовані білі та прозорі

Упаковка для заморожених продуктів на основі ПЕ плівок має такі властивості як:

  • висока міцність і еластичність упаковки;
  • висока стійкість до проколу;
  • відмінна морозостійкість;
  • висока міцність зварного шва при низьких температурах;
  • стійкість барвистого шару до перепадів температур (від -20°С при зберіганні до 180°С при зварюванні);
  • висока продуктивність на вертикальних фасувальних автоматах;
  • економічність.

Композиція: ПЕТФ пр. / ПЕ пр., БОПП пр. / ПЕ пр. (у рулонах або готових пакетах)

 Двошарові композиції на основі бар’єрних ПЕТФ (поліетилентерефталатних) і БОПП (біосно-орієнтованих) плівок набули найбільшого поширення на ринку заморожених продуктів завдяки:

– високим бар’єрним властивостям;

– чудовому зовнішньому вигляду (блиск, глянець);

– високій міцності упаковки;

– міжшаровому друку, якість якого не зазнає змін в результаті тертя та дії низьких температур;

– відмінній переробці на фасувальному обладнанні;

– високій міцності зварного шва при низьких температурах і в момент формування пакета;

– стійкості до проколу;

– пакети типу Flow-pack (вертикальне фасування на VFFS автоматах).

Композиція: ПЕТФ пр. / ПА + ПЕ пр. (у рулонах або готових пакетах)

Характеристика даного типу упаковки:

– високі бар’єрні властивості;

– висока міцність упаковки;

– міжшаровий друк, якість якого не зазнає змін в результаті тертя та дії низьких температур;

– відмінна переробка на фасувальному обладнанні;

– висока міцність зварного шва при низьких температурах і в момент формування пакета;

– стійкість до проколу.

ДЛЯ УПАКОВКИ МОРОЗИВА ЗАЗВИЧАЙ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ТАКІ МАТЕРІАЛИ:

Характеристика даного типу упаковки:

– привабливий зовнішній вигляд упаковки;

– високий «вихід» упаковки;

– економічність.

Даний тип упаковки відрізняється:

– чудовим зовнішнім виглядом;

– поліпшеними бар’єрними властивостями, газонепроникністю;

– низькою вологопроникністю;

– захистом від прямого впливу сонячного світла;

– високим захистом від проникнення зовнішніх запахів;

– високою продуктивністю на будь-яких типах фасувального обладнання.

– можливим металізованим матовим зовнішнім виглядом упаковки.

Коекструдовані білі та прозорі

Упаковка для заморожених продуктів на основі ПЕ плівок володіє такими властивостями як:

– висока міцність і еластичність упаковки;

– висока стійкість до проколу;

– відмінна морозостійкість;

– висока міцність зварного шва при низьких температурах;

– стійкість барвистого шару до перепадів температур (від -20°С при зберіганні до 180°С при зварюванні);

– висока продуктивність на вертикальних фасувальних автоматах;

– економічність.

Характеристика даного типу упаковки:

– привабливий зовнішній вигляд упаковки;

– високий вихід упаковки;

– відмінна переробка як на вертикальних, так і горизонтальних фасувальних лініях;

– високі бар’єрні властивості по сонячному світлу, волого- та ароматопроникненню.

Дані композиції застосовуються для пакування в брикет:

– володіють відмінними бар’єрними властивостями;

– гігієнічні (не надають харчовим продуктам присмаку або запаху);

– мають здатність набувати і зберігати задану форму;

– непрозорі матеріали (захист упакованого продукту від впливу сонячної радіації);

– не накопичують статичну електрику, що важливо для стабільної роботи пакувального обладнання.